zaterdag 7 oktober 2017

Sjaal Double 4

Dag allemaal,

Ben je beginner met haken of wil je gewoon een haakproject, die lekker weg haakt, ga dan aan de slag met het geweldige patroon van de Double 4 sjaal van Durable. Durable is met een nieuw katoen gekomen de Double four in heel veel kleurtjes. Je haakt hem op haaknaald 5 en haak lekker weg. Durable heeft ook een eigen site met prachtige gratis patronen.  www.durableyarn.com en daar staat ook de prachtige Durable Double 4 sjaal op http://durableyarn.com/patronen/46/double-4
Het Koperdraadje in Alblasserdam heeft dit garen ook en ik heb deze 4 kleuren gekozen voor een mooie sjaal in herfst/winter tinten.



Het is een project, dat echt lekker weg haakt en je snel resultaat ziet. Van dit patroon heb ik ook weer wat nieuws geleerd en dat is, je begint met elke toer met 2 keerlossen en een stokje in de eerste steek, om hoogte te krijgen. Nu dat weten we eigenlijk allemaal wel, maar dat we aan het eind van de toer in de laatste steek 2 stokjes samen haken. Hierdoor krijg je prachtige zijkanten en zie je weinig verschil met het begin of einde van de toer.
Leuk om zo elke keer wat bij te leren!!

Vandaag een heerlijke vrije zaterdag, dus ik ga snel verder haken...


Lieve groet, Anke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.